فروپاشی قریبالوقوع؟ اقتصاد آمریکا روی لبه پرتگاه
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز و به نقل از نیوزبیتکوین، پیتر شیف، اقتصاددان معروف و طرفدار سرمایهگذاری در طلا، هشدار داده که اقتصاد آمریکا بهسرعت در حال فروپاشی است و با بدهی فزاینده، تورم بالا و خطرات گسترده بانکی، این کشور بهسوی رکودی پیش میرود که میتواند از «رکود بزرگ» دهه ۱۹۳۰ هم بدتر باشد. شیف در گفتوگویی با شبکه شواب در ۲۹ فروردین گفت: «رکودی که ترامپ به ارث برده، حالا بسیار شدیدتر شده و بهدلیل تعرفههای اشتباه، باز هم بدتر خواهد شد». او هشدار داد اگر این تعرفهها حذف نشوند و سیاستهای فعلی ادامه یابد، اوضاع میتواند به یک بحران تاریخی منجر شود: «این ممکن است بدترین رکود از زمان رکود بزرگ باشد؛ حتی شاید بدتر از آن.»
او افزود: «شدت این رکود بستگی دارد به اینکه چقدر اشتباهات بیشتری مرتکب شویم. ولی در هر صورت بدتر از بحران ۲۰۰۸ خواهد بود و بهاحتمال زیاد با یک بحران مالی هم همراه میشود که از بحران ۲۰۰۸ هم شدیدتر خواهد بود». شیف آمار مثبت بازار کار را گمراهکننده دانست و گفت بیشتر مشاغلی که در سال گذشته ایجاد شدهاند، نیمهوقت بودهاند و توسط افرادی گرفته شدهاند که دیگر نمیتوانند فقط با یک شغل از پس هزینهها بربیایند. او تأکید کرد مردم برای زندهماندن، چند شغل گرفتهاند و کارتهای اعتباریشان را تا سقف پر کردهاند؛ نه برای لذت بردن از زندگی، بلکه برای زنده ماندن.
به گفته شیف، تعرفهها باعث گرانتر شدن کالاهای وارداتی و در نتیجه افزایش تورم میشوند که این مسئله قدرت خرید مصرفکنندگان را کاهش میدهد و میتواند به ورشکستگی گسترده فروشگاهها، اخراجهای گسترده و موجی از نکولها منجر شود. او همچنین به خروج سرمایه از داراییهای مالی آمریکا اشاره کرد و گفت این روند باعث بالا رفتن نرخ بهره شده و همراه با تورم، اقتصاد را به رکودی تورمی میکشاند. از آنجا که اقتصاد آمریکا وابستگی بالایی به واردات دارد، هر اختلالی میتواند تبعات بزرگی داشته باشد. شیف هشدار داد تورم دیگر محدود به والاستریت نیست و به زندگی روزمره مردم هم رسیده است؛ از فقیر تا ثروتمند.
در مورد سیاستهای ترامپ، شیف گفت: «او حتی بدتر از چیزی که تصور میکردم عمل میکند». او پیشبینی کرد که اگر فدرال رزرو دوباره به سیاست تسهیل کمی (QE) برگردد تا اقتصاد و بازار اوراق قرضه را نجات دهد، دلار سقوط شدیدی خواهد کرد: «اگر این اتفاق بیفتد، دلار ممکن است خیلی سریع ۲۰ تا ۳۰ درصد از ارزشش را از دست بدهد». در پایان، شیف هشدار تلخی داد: «کل سیستم بانکی ما ورشکسته است… اگر رکودی با نرخ بهره بالا داشته باشیم، که خواهیم داشت، همه بانکهای این کشور سقوط خواهند کرد».