اجتماعی

حساسیت‌های ویژه‌ای بر فرایند گزینش معلمان در همه کشورهای دنیا وجود دارد

سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۳:۳۲ حساسیت‌های ویژه‌ای بر فرایند گزینش معلمان در همه کشورهای دنیا وجود دارد

وزیر آموزش ‌و پرورش با بیان اینکه در همه کشورهای دنیا بر فرایند گزینش معلمان حساسیت‌های ویژه‌ای وجود دارد، گفت: معلمان باید بتوانند خود را با تغییرات جامعه همراه کنند.

حساسیت‌های ویژه‌ای بر فرایند گزینش معلمان در همه کشورهای دنیا وجود دارد

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش پرورش با حضور در دانشگاه فرهنگیان و در نشست صمیمی با رئیس و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه فرهنگیان ضمن اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر حساسیت انتخاب معلمان و آموزش نیروی انسانی آموزش ‌و پرورش در این دانشگاه برای ورود به حرفه معلمی، اظهار کرد: مهم‌ترین تمایز این دانشگاه با سایر دانشگاه‌ها این است که در دانشگاه فرهنگیان، معلمان و آینده‌سازان جامعه تربیت می‌شوند بنابراین وجوه تدریس و طرح درس در دانشگاه فرهنگیان بسیار با اهمیت است و با سایر دانشگاه‌های کشور متمایز است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان باید برای تمام دانشجومعلمان حتی فارغ التحصیلان دانشگاه برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشد، گفت: به جهت حساسیت مسؤولیت معلمان در جامعه و نقش تربیتی آنها در تربیت نسل آینده‌سازان، باید قادر باشیم از دانشجومعلمان در حین تحصیل و چه در زمان فارغ‌التحصیلی ارزیابی کنیم و دانشگاه باید بر ارزیابی خروجی‌های دانشگاه تسلط و اشراف کامل داشته باشد.

وزیر آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه دو روش جذب از طریق کنکور و جذب از طریق ماده 28 در دانشگاه فرهنگیان وجود دارد، گفت: روش‌های جذب دانشجو معلمان طبق آخرین مصوبات دانشگاهی است که باید با مطالعه، تحقیق، ارزیابی و نظارت بر عملکرد، این دو گروه جذب ‌شده از دانشجویان قادر به تشخیص این نکته باشیم که در کدام‌یک از این گروه‌ها انگیزه خدمت، تلاش در کار و بهره وری بیشتر است و برای تقویت عملکرد این گروه‌ها چه برنامه‌هایی در پیش روی داریم.

وی با اشاره به حساسیت گزینش معلمان در تمام دنیا تصریح کرد: گزینش، تربیت نیروی انسانی و به‌کارگیری این نیروها به‌عنوان معلم در کشور، موضوعی است که در تمام دنیا اهمیت دارد. نقش معلم، نقش برجسته‌ای است و باید بر اساس مطالعات و یافته‌های تطبیقی در دنیا پیش برویم و در تربیت دانشجومعلمان، این مطالعات را به کار بگیریم.

حاجی‌میرزایی افزود: در کشور ما دو دانشگاه فرهنگیان و شهیدرجایی مسؤولیت تربیت دانشجو معلمان را بر عهده دارند بنابراین ضروری است که رؤسا و اعضای هیأت علمی این دو دانشگاه باهم ارتباط داشته باشند و با تبادل تجربیات دو دانشگاه صلاحیت حرفه‌ای و تربیتی دانشجو معلمان و فارغ‌التحصیلان کشور را ارتقا دهند.

وزیر آموزش ‌و پرورش ادامه داد: حرفه معلمی جزو یکی از حرفه‌هایی است که باید همواره به‌روزرسانی شود. این عصر، به‌عنوان عصر فناوری ارتباطات شناخته ‌شده است و دانش‌آموزان در سایه استفاده از فناوری‌های نوین بسیار زبده‌تر از گذشته شده‌اند. در این شرایط ارتقای صلاحیت علمی و تربیتی معلمان اهمیت بالایی دارد. معلم باید بتواند خود را هم پای تمدن پیش ببرد و دانشگاه فرهنگیان با نظارت و برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، در به‌روزرسانی دانش دانشجو معلمان و فارغ‌التحصیلان به‌طور هدفمند عمل کند.

حاجی میرزایی گفت: شیوع کرونا در کشور باعث ایجاد نگرانی، وقفه و تغییر در روش عملکرد آموزشی شد. کرونا بر روش آموزش دانشگاه هم بی‌تأثیر نبود و اعضای هیأت علمی دانشگاه باید با مطالعه و پژوهش، درصدد ایجاد تحول در بهبود عملکرد دانشجو معلمان در سال جاری باشند.

وی با تأکید بر اینکه آموزش ‌و پرورش یک دستگاه سیاسی نیست و باید از سیاست زدگی در آن پرهیز کنیم، بیان کرد: همه ما در مقابل تعلیم و تربیت ‌معلمان کشور مسؤولیت داریم و باید در جهتی حرکت کنیم که دستگاه تعلیم و تربیت و به‌طور خاص دانشگاه فرهنگیان از تعارضات سیاسی به دور بماند و در کمال آرامش بتواند مأموریت‌های خود را ادامه دهد. اگر مسؤولین این دانشگاه، حیات خود را بر سیاسی بازی و فراز و نشیب سیاسی گره بزنند تنها نتیجه آن قربانی کردن دانشگاه فرهنگیان خواهد بود.

ادامه دارد

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن