سیاسی

اولین جلسه هیات پذیرش پرسپولیس در فرابورس دوشنبه برگزار می‌شود/ سند مالکیت ورزشگاه‌ها به نام سرخابی‌ها صادر شد

پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۹ – ۱۶:۱۴ اولین جلسه هیات پذیرش پرسپولیس در فرابورس دوشنبه برگزار می‌شود/ سند مالکیت ورزشگاه‌ها به نام سرخابی‌ها صادر شد

عضو هیات عامل و معاون شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه اولین جلسه هیات پذیرش باشگاه پرسپولیس دوشنبه آینده در فرابورس برگزار می‌شود، گفت: سند تک برگ ورزشگاه‌های مرغوب‌کار و درفشی‌فر برای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس صادر شد.

اولین جلسه هیات پذیرش پرسپولیس در فرابورس دوشنبه برگزار می‌شود/ سند مالکیت ورزشگاه‌ها به نام سرخابی‌ها صادر شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بحث واگذاری دو باشگاه فرهنگی ورزشی فوتبال پرسپولیس و استقلال موسوم به سرخابی‌ها از زمان دولت اصلاحات مطرح بود، اما هر بار که بحث آن داغ می‌شد با مشکلاتی نظیر نداشتن صورت‌های مالی، زیرساخت‌های مالی و عدم شفافیت اسناد و مدارک و قراردادها به تعویق می‌افتاد تا این که در قانون بودجه سال 98 تکلیف شده بود که دولت باید تا پایان شهریور 98 دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را از طریق فرابورس ارائه کند، اما این وظیفه قانونی هم به دلیل نداشتن سرمایه کافی و صورت‌های مالی دو باشگاه انجام نشد.

اکنون دوباره بحث واگذاری دو باشگاه سرخابی‌ها از طریق فرابورس ایران مطرح شده است که در این زمینه با ابوالقاسم شمسی جام‌خانه عضو هیات عامل و معاون شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی به گفت‌وگو نشستیم تا از کم و کیف و آخرین خبرهای دو باشگاه سرخابی‌ها آگاه شویم.

فارس: دلیل این که بارها بحث واگذاری سرخابی‌ها مطرح شد و حتی در قانون آمده بود، اما محقق نشد چیست و چرا زمینه واگذاری این دو باشگاه به مردم و هواداران و پیشکسوتان فراهم نشده است.

شمسی جام خانه: چند سالی است که واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس موسوم به سرخابی‌ها مطرح است و نام این دو شرکت فرهنگی ورزشی در بنگاه‌های مشمول واگذاری قرار می‌گیرد، حتی قبل از ابلاغ قانون اجرای قانون اصل 44 در فهرست واگذاری‌ها بود اما بعد از آن در سال 87 هم با تصویب دولت در فهرست واگذاری‌ها قرار گرفت. از سال 87 که قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 ابلاغ شد، واگذاری سرخابی‌ها در فهرست گروه یک قرار گرفت و چندین بار تغییر کرد. حتی از گروه 2 به گروه یک تغییر پیدا کرد و هر بار هیأت وزیران مصوبه‌ای می‌گذراند. بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 وضع مالی دو شرکت استقلال و پرسپولیس به گونه‌ای بود که قابلیت واگذاری آنها حتی از طریق مزایده هم وجود نداشت چون اطلاعات مالی دو شرکت شفاف نبود و صورت‌های مالی مردود شده یا عدم اظهارنظر حسابرس بود و بنابراین حداقل شرایط را برای واگذاری نداشتند.

در یک مقطعی در سال 91 هیأت وزیران تصویب کرد که بر اساس قانون محاسبات عمومی کشور دو مجموعه ورزشی شهید درفشی‌فر به پرسپولیس و باشگاه شهید مرغوب‌کار به تیم استقلال واگذار شود. بعد مکاتباتی صورت گرفت و هیأت تطبیق مقررات دولت با قوانین مجلس ایرادهایی بر آن گرفت که آن ایرادها هم بعداً رفع شد و بعد از آن مجلس موافقت خود را با واگذاری دو زمین ورزشی به دو باشگاه اعلام کرد و بعد از آن رفع ابهام صورت گرفت اما عملیات تحویل و تحول دو ورزشگاه به دو باشگاه و گرفتن سند رسمی به نام دو باشگاه دارای مشکلاتی بود که این واگذاری‌ها انجام نمی‌شد و اتفاق نمی‌افتاد. چون دو شرکت از نظر صورت‌های مالی مشکل داشتند و فقط به استناد مصوبه هیأت وزیران گفته می‌شد که دو باشگاه مرغوب کار و درفشی فر به نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باشد، اما صورت‌های مالی دو شرکت مشکل داشت. بعد از آن قرار شد برند یا نام تجاری دو باشگاه ارزش‌گذاری شود و همچنین دو ورزشگاه نیز ارزش‌گذاری شوند و مثلاً اگر ارزش برند پرسپولیس A تومان بود و ارزش ورزشگاه درفشی‌فر B تومان بود، مجموع ارزش باشگاه A+B تومان به عنوان قیمت پایه در نظر گرفته می‌شد. در مورد باشگاه استقلال هم ارزش برند آن بعلاوه زمین ورزشی مرغوب کار به عنوان قیمت پایه برای فروش باشگاه استقلال در نظر گرفته می‌شد اما تا مرحله عرضه و مزایده پیش می‌رفت و حتی یک متقاضی برای یکی از این دو باشگاه پیدا شد، اما بنا به دلایلی مزایده ابطال شد و واگذاری انجام نشد.

بعد از آن دولت مصوبه‌ای داد که اسم دو باشگاه از فهرست واگذاری‌ها خارج شود، در اواخر سال 97 در قالب لایحه بودجه 98 بندی نوشته شد که مجددا بحث واگذاری دو باشگاه تصویب شد و قرار شد بر اساس مصوبه دولت در نیمه دوم سال 97 و قانون بودجه 98 اسم دو باشگاه سرخابی مجدد در فهرست واگذاری‌ها قرار گیرد.

نمایندگان مجلس هم در قانون بودجه 98 تعیین تکلیف کردند که دولت از طریق سازمان بورس، سازمان خصوصی‌سازی و وزارت ورزش با همکاری باشگاه‌ها تا شهریور 98 زمینه واگذاری این دو باشگاه را در فرابورس فراهم کنند، اما این هم انجام نشد.

فارس: چه اتفاقاتی افتاد که سال 98 واگذاری سرخابی‌ها در فرابورس انجام نشد؟

شمسی جام خانه: سال 98 در نیمه اول جلسات متعددی به صورت هفتگی با وزیر ورزش و مسؤولان این وزارتخانه، نمایندگان سازمان بورس، مجلس و سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد. بعد از چند جلسه در نهایت صورت‌های مالی این دو باشگاه تهیه شد و به امضای رئیس وقت کمیسیون اصل 44 آقای فولادگر رسید. حتی رئیس فراکسیون ورزش مجلس، نماینده سازمان بورس، نماینده وزارت ورزش و نماینده سازمان خصوصی‌سازی هم آن صورت جلسه را امضا کردند و طبق آن قرار شد ساختار مالی دو شرکت استقلال و پرسپولیس به دلیل مشکلات عدیده مالی و عدم شفافیت قابلیت عرضه در فرابورس را ندارند و انجام این واگذاری منوط به اجرای اصلاحات اساسی در صورت‌های مالی دو باشگاه و اصلاح ساختار بود. حتی عده‌ای می‌گفتند امکان ندارد که قبل از اصلاح ساختار مالی این دو باشگاه به کار خود ادامه دهند. باید آماده پذیرش در بازار سرمایه شوند. بنده که از مهر 98 مجدد به سازمان خصوصی‌سازی آمدم، از سوی رئیس وقت سازمان آقای صالح به من اختیار داده شد به عنوان نماینده سازمان خصوصی‌سازی با همکاری وزارت ورزش و سازمان بورس، مسأله واگذاری سرخابی‌ها را حل کنیم. در 6 ماهه سال 98 جلسات هفتگی در سازمان خصوصی‌سازی در روزهای یکشنبه هر هفته برگزار می‌شد و حتی در یک جلسه خود وزیر ورزش هم به دلیل اهمیت موضوع حضور پیدا کرد. در جلسات بعدی 3 معاون می‌آمدند و مدیران عامل دو باشگاه حضور پیدا می‌کردند و کارها ادامه پیدا می‌کرد. اولین قدم این بود که با توجه به زیان انباشته دو شرکت که قابل توجه بود، باید حل و فصل شود. در مهرماه 98 زیان انباشته پرسپولیس 135 میلیارد تومان و زیان انباشته استقلال 155 میلیارد تومان بود. در حالی که سرمایه ثبت شده پرسپولیس یک میلیون تومان و سرمایه استقلال فقط 10 میلیون تومان بود. باید چه کار می‌کردیم. باید اصلاح ساختار مالی انجام می‌شد. سرمایه دو شرکت افزایش می‌یافت و راهکار این بود که مصوبه هیأت وزیران در مورد واگذاری دو باشگاه درفشی‌فر و مرغوب‌کار به نام دو باشگاه صادر شود و سند مالکیت به نام دو باشگاه صادر شود.

همچنین قرار شد برای تقویت سرمایه دو شرکت استقلال و پرسپولیس دو مجموعه دیگر هم یکی مجموعه ورزشی شهدای گمنام برای پرسپولیس و کمپ ورزشی مرحوم حجازی برای استقلال اضافه شود که درواقع این 4 مجموعه ورزشی به عنوان آورده غیرنقدی دولت در راستای ماده 117 قانون محاسبات عمومی کشور به دو باشگاه سرخابی‌ها داده شود و این باشگاه‌ها با قیمت کارشناسی برآورد شود و گزارش افزایش سرمایه برای دو باشگاه تهیه و نظر حسابرسی که از سوی سازمان حسابرسی کشور حضور داشت گرفته شود. بعد از آن باید مجمع عمومی و فوق‌العاده برگزار شود. همچنین جلسه هیأت واگذاری تشکیل شود و سپس افزایش سرمایه دو باشگاه انجام شود.

مصوبه دولت بعد از این که گرفته شد، درواقع هر باشگاه یک زمین تمرین داشت، یک زمین دیگر هم به آن اضافه شد. درواقع برای هر باشگاه دو زمین و دو سند صادر شد و در حال حاضر مراحل اخذ سند تک برگ انجام شده و سند مالکیت تک برگ با وجود مشکلات عدیده حقوقی و ثبتی که داشت طی جلسات مختلف آن مشکلات برطرف شده و سند تک برگ صادر شد.

در اینجا باید از همکاری سازمان ثبت اسناد و وزارت راه و شهرسازی تشکر کنم که پیگیری کردند. همچنین تلاش‌های وزیر ورزش که شخصا پیگیری کرد و درواقع برای پرسپولیس دو سند تک برگ برای دو مجموعه درفشی‌فر و ورزشگاه شهدای گمنام و برای استقلال باشگاه شهید مرغوب‌کار و کمپ ورزشی مرحوم حجازی سند تک برگ صادر شد. یعنی دو باشگاه 4 سند در مجموع گرفتند و برای رفع مشکلات حقوقی برای صدور سند کارهای بسیار زیادی انجام شد.

بعد از صدور سند تک برگ برای دو باشگاه، کارشناسان رسمی دادگستری این اموال را قیمت‌گذاری کردند و در نتیجه آن برای باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس سرمایه‌اش از یک میلیون تومان تبدیل به 701 میلیارد تومان افزایش یافت و برای باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال سرمایه آن از 10 میلیون تومان به 719 میلیارد و 410 میلیون تومان افزایش یافت.

این فرایند شامل گزارش‌های توجیهی و افزایش سرمایه انجام شد. مجمع عمومی و فوق‌العاده برگزار شده، در حال حاضر سندهای افزایش سرمایه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را برای ثبت در روزنامه رسمی فرستاده‌ایم. کار بسیار سختی بود، زمان‌بر و حقوقی بود اما انجام شد و ما الان برای درج در روزنامه رسمی به اداره ثبت شرکت‌ها فرستادیم. آنها هم ایرادی نگرفتند و به زودی آگهی افزایش سرمایه دو باشگاه ثبت و برای درج در روزنامه رسمی ارسال می‌شود.

فارس: برای این که یک شرکت قابلیت واگذاری در بازار سرمایه داشته باشد، باید سودآور شده و صورت‌های مالی شفاف داشته باشند، آیا این کار برای سرخابی‌ها انجام شده است؟

شمسی جام خانه: برای این که یک شرکت قابلیت ارائه در بازار سرمایه داشته باشد، باید اطلاعات آن در دسترس همگان قرار گیرد. خود سازمان بورس قوانین و مقرراتی دارد که این سازمان تحت فشار نیست و خارج از مقررات هم کار نمی‌کند، اما شرکت‌های حاضر در بورس و فرابورس هر کدام جایگاه و شرایط خود را دارند. شرکت‌های حاضر در تابلوی اول بورس مقررات بسیار سختگیرانه دارند، شرکت‌های تابلوی دوم بورس مقررات آسان‌تر و بعد از آن شرکت‌های فرابورس آسان‌تر و شرکت‌هایی که در بازار اول فرابورس هستند، مقررات آسان در تابلوی بازار دوم فرابورس مقررات بسیار سبک‌تر و در بازار پایه فرابورس مقررات بسیار آسان در نظر گرفته شده است تا به تدریج شرکت‌ها شفاف‌تر و ساختار مالی‌شان بهتر شود و ارتقاء پیدا کنند.

کاری که انجام می‌دهیم باید شرایطی فراهم کنیم که دو باشگاه سرخابی در بازار فرابورس حاضر شوند، اما برای حضور در این بازار حداقل شرایطی لازم ماست که در حال حاضر آن را فراهم کرده‌ایم. دولت هم سهامدار است، الان هر دو شرکت پرسپولیس و استقلال مشاور پذیرش گرفته‌اند به گونه‌ای که برای استقلال مشاور تأمین سرمایه برای انجام کارهای پذیرش در نظر گرفته شده است، همچنین برای باشگاه پرسپولیس هم یک کارگزاری بورسی به عنوان مشاور پذیرش انتخاب شده هاست. در حال حاضر مشاور پذیرش مدارک را از دو باشگاه می‌گیرد، کامل می‌کند و مانند سایر بنگاه‌های اقتصادی کارهای پذیرش این دو باشگاه در حال انجام است. مانند تهیه امیدنامه، اساسنامه و برنامه کسب و کار در حال انجام است. حتی بودجه سه ساله و 5 ساله برای دو باشگاه تهیه شده، مفاصا حساب تأمین اجتماعی، مفاصا حساب مالیاتی و همچنین کلیه قراردادها و دعاوی له و علیه دو شرکت را گرفته‌اند و بر اساس شاخص‌های بازار فرابورس که برای همه شرکت‌ها اعمال می‌شود در مورد سرخابی‌ها هم انجام می‌شود.

فارس: آخرین خبر از پذیرش سرخابی‌ها در حال حاضر چیست؟

شمسی جام خانه: پرسپولیس اطلاعات خود را نهایی کرده و به کارگزاری خود داده است. مشاور پذیرش هم کارهایش را انجام داده و در سامانه ویژه فرابورس این اطلاعات پرسپولیس را بارگذاری کرده، البته هنوز به مرحله درج در سامانه کدال نرسیده است، قرار است دوشنبه هفته آینده جلسه معارفه شرکت پرسپولیس در هیأت پذیرش فرابورس برگزار شود. یعنی باشگاه پرسپولیس خودش را به نمایندگان پذیرش در فرابورس ارائه می‌کند. سوالات فرابورس پاسخ داده می‌شود و پس از آنکه معارفه انجام شد و تکمیل مدارک انجام شد، پرسپولیس به هیأت پذیرش راه پیدا می‌کند و قاعدتا بعد از یک یا چند جلسه و رفع ابهامات موردنظر فرابورس به جمع‌بندی می‌رسند و نهایتا با پذیرش پرسپولیس در فرابورس موافقت می‌شود. ممکن است بگویند پذیرش به شرط انجام یکسری اقدامات باشد و بعد از آنکه پذیرش انجام شد، نماد پرسپولیس در فرابورس درج شده و با هماهنگی سازمان بورس و فرابورس و سازمان خصوصی سازی و وزارت ورزش زمان عرضه اولیه پرسپولیس و قیمت پایه مشخص می‌شود.

در حال حاضر افزایش سرمایه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام شده، همچنین کار دیگری که برای پرسپولیس انجام شده، این شرکت سهامی عام بود اما اساسنامه آن جدیدا مطابق با اساسنامه فرمت سازمان بورس تکمیل شده، در مورد باشگاه استقلال هم که سهامی خاص بود، تبدیل به شرکت سهامی عام شده و اساسنامه تیپ سازمان بورس در مورد استقلال هم تکمیل شده است.

فارس: بحث قیمت‌گذاری برند یا نشان تجاری سرخابی‌ها چه می‌شود؟

شمسی جام خانه: قیمت‌گذاری برند دو شرکت هم در دستورکار قرار دارد. در حال حاضر کارشناسان به ارزیابی دارایی‌های مشهد و غیرمشهود دو شرکت سرخابی‌ها مشغول‌اند و علاوه بر کارشناسان فنی که دارایی ثابت شرکت را ارزیابی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، یک هیأت سه نفره تعیین شده که ارزش برند باشگاه را ارزیابی می‌کند که این در ارزیابی سهام ارزش برند هم لحاظ خواهد شد.

فارس: این که گفته می‌شود زمین بازی جزو سرمایه باشگاه به شمار نمی‌رود، یعنی چه؟

شمسی جام خانه: این حرف را باید کارشناسان مالی بگویند؛ وقتی دو باشگاه به عنوان شرکت تجاری و بنگاه اقتصادی ثبت می‌شود، سرمایه شرکت شامل دارایی‌های مالی و دارایی‌های غیرمالی است. اگر زمین تمرین جزو سرمایه نباشد، پس چه چیز جزو سرمایه قرار می‌گیرد؟ آورده سهامداران می‌تواند نقدی یا غیرنقدی یعنی دارایی ثابت، شامل زمین، ساختمان و تاسیسات و وسایل نقلیه و همچنین یک سری دارایی‌های نامشهود شامل برند، نام تجاری و امتیازات است. بر اساس ماده 117 قانون محاسبات عمومی کشور برند هم به عنوان دارایی شناخته می‌شود.

فارس: در مورد این که گفته شده دو زمین ورزشی شهید کاظمی و امام رضا(ع) که از سوی شهرداری به وزارت ورزش تهاتر شده، آیا این صحت دارد؟

شمسی جام خانه: مجموعه ورزشی شهید کاظمی و امام رضا(ع) هیچ کدام مالکیت‌شان به نام دو باشگاه سرخابی ثبت نشده است، بلکه متعلق به شهرداری تهران است. در یک مقطعی در جلسات شهرداری با وزارت ورزش قرار شده بود تهاتری صورت بگیرد. یک جایی از املاک وزارت ورزش در اختیار شهرداری و یکسری از مکان‌های ورزشی شهرداری در اختیار وزارت ورزش قرار گیرد، اما مالکیت این دو ورزشگاه در اختیار شهرداری تهران است و ارتباطی به مالکیت با سرخابی‌ها ندارد. مالکیت زمانی است که سند تک برگ گرفته شود. مقامات شهرداری و وزارت ورزش تاکنون به جمع‌بندی نرسیده‌اند که این تهاتر صورت بگیرد و اگر قرار باشد ابتدا سند به نام وزارت ورزش صادر می‌شود، اما اولا تهاتر نشده، ثانیا اصلاح ساختار استقلال و پرسپولیس اجرا شده است.

فارس: قراردادهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در هیچ جا ثبت نشده و صورت‌های مالی آنها شفاف نیست. از این پس چه می‌شود؟

شمسی جام خانه: در مورد شفافیت صورت‌های مالی هر بنگاه، حتی آنهایی که در بازار سرمایه حضور دارند و اطلاعات صورت‌های مالی خود را در سامانه کدال قرار می‌دهند، هر شرکت با توجه به موقعیت خود در بازار اول یا دوم بورس و یا بازار اول و دوم فرابورس در یک مرحله‌ای از شفافیت قرار دارند. همچنین هر شرکت تجاری هم دارایی دارد و هم بدهی. شما هیچ شرکتی را نمی‌توانید بدون بدهی پیدا کنید. در هر شرکت ترازنامه وجود دارد که در قسمت راست دارایی‌ها و در قسمت چپ بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام دیده می‌شود. بنابراین همه شرکت‌های تجاری از جمله سرخابی‌ها هم دارایی و هم بدهی دارند. آخرین بدهی این دو شرکت این گونه است کاملا شفاف شده و بند حسابرس نشده وجود ندارد. حتی در شرکت‌های بورسی بند حسابرسی وجود دارد. صورت‌های مالی رسیدگی می شود و اگر اطلاعاتی وجود ندارد آن را فراهم می‌کند تا ابهام حسابرس برطرف شود. برای پرسپولیس و استقلال هم بندهای حسابرسی در گزارش زیاد است، اما زیاد بودن این بندها به معنای حل نشدن یا حل ناشدنی نیست و اگر از نظر مالی بخواهیم در نظر بگیریم این یک امر معمولی است اما تعداد زیاد بندهای حسابرسی قابل رفع است. جلسات متعددی برگزار می‌شود و الزامات حاکمیت شرکتی برای دو باشگاه در نظر گرفته می‌شود.

کمیته ریسک در پرسپولیس مستقر شده، کمیته حسابرسی و حتی کمیته پولشویی نیز مستقر شده است. استقرار سیستم بهای تمام شده با شرکت همکاران سیستم قرارداد بسته شده، واحد پولشویی در شرکت مستقر شده و الان دو باشگاه همه این کمیته‌های ریسک و پولشویی را دارند و اقدامات شفاف‌سازی مالی در حال شکل‌گیری است و به زودی همه شرایط فرابورس محقق می‌شود. حتی در برخی شرکت‌های بورسی کنونی هم هنوز کمیته پولشویی مستقر نشده، کم لطفی دو باشگاه به واحد مالی که قبلا وجود داشت، الان رفع شده، قراردادها مشکل داشتند و حرف در مورد قراردادها زیاد است، از این پس قراردادها طبق استاندارد بسته می‌شود و خارج از قانون کسی نمی‌تواند اقدام کند. اگر مدیران برخلاف قانون عمل کنند تخلف محسوب می‌شود و نهاد ناظر برخورد می‌کند.

برای واگذاری ابتدا در عرضه اولیه 12 درصد از سهام برای عموم مردم، همچنین 3 درصد دیگر برای صندوق‌های سرمایه‌گاری و 3 درصد برای بازارگردان در مجموع 18 درصد ارائه می‌شود، همچنین 7 درصد هم تعهد می‌دهیم که ظرف دو ماه عرضه شود و در مجموع تا 2 ماه 25 درصد از سهام هر یک از دو باشگاه در فرابورس عرضه می‌شود.

این شرایطی است که هیأت پذیرش مورد نظرش بوده و فراهم شده است و بعد از آن به هیأت واگذاری می‌بریم و وقتی مصوبه هیأت واگذاری را گرفتیم، در بورس عرضه اولیه می‌شود. در هیأت واگذاری وزیر ورزش، وزیر اقتصاد به عنوان رئیس هیأت، وزیر دادگستری، رئیس دو اتاق بازرگانی و تعاون، دو نماینده مجلس به عنوان ناظر، رئیس سازمان برنامه و بودجه و نماینده دادستان کل کشور حضور دارند که در آنجا مشخص می‌شود 12 درصد سهام برای عموم مردم، 3 درصد برای صندوق‌ها، 3 درصد برای بازارگردانی، در نظر گرفته می‌شود و بعد از رأی قطعی هیأت پذیرش عرضه اولیه دو باشگاه سرخابی انجام می‌شود.

در مورد سه سال سودآوری شرکت‌ها نیز این دو شرکت وقتی وارد بازار سرمایه شدند در بازار اول یا دوم فرابورس شرایط کمی آسان‌تر است و کافی است که در این بازار حضور پیدا کنند و شفاف شوند و به تدریج مشکلات این دو باشگاه برطرف می‌شود.

فارس: قراردادهای دو باشگاه پرسپولیس و استقلال که با های وب و آتیه پرداز بسته شده، آیا مانع واگذاری در بورس می‌شوند یا خیر؟

شمسی جام خانه: متن قرارداد اکنون پیش من است و خودتان می‌توانید بخوانید که در این قرارداد می‌گوید که برای هر فصل کف برای پرسپولیس آورده حداقل 110 میلیارد تومان و برای استقلال 80 میلیارد تومان درآمد در نظر گرفته شده است. برای استقلال قرارداد با های وب بسته شده و برای پرسپولیس با شرکت آتیه داده‌پرداز منعقد شده، در الحاقیه قرارداد نیز آمده است که قراردادها مبالغ به چه نسبت‌هایی باید تا پایان قرارداد باشد. زمان قرارداد از 28 اردیبهشت 99 تا 30 اردیبهشت 1400 به مدت یک سال در نظر گرفته شده، یعنی در این سال حداقل 110 میلیارد تومان درآمد برای پرسپولیس از محل این قرارداد خواهد بود.

در مورد الحاقیه آمده است شرکت آتیه داده پرداز متعهد شده است که حداقل 110 میلیارد تومان به پرسپولیس بدهد و طبق الحاقیه شماره4 قرارداد این کار انجام می‌شود. درواقع این شرکت یک قرارداد تبلیغاتی بسته است که واگذاری استفاده از نام تجاری پرسپولیس، برند پرسپولیس در تبلیغات محیطی قرارداد به مدت سه سال بسته شده است که قابل تمدید تا 5 سال هم خواهد بود و طبق این قرارداد آتیه داده پرداز گفته است حداقل 110 میلیارد تومان سالی به پرسپولیس بدهد. در مورد استقلال هم مشابه این قرارداد با های وب بسته شده است که حداقل سالی 80 میلیارد تومان به استقلال بپردازد.

حال ممکن است آتیه پرداز 300 میلیارد تومان درآمد در یک سال کسب کند، در برخی از این موارد نسبت 40 به 60 در برخی 30 به 70 و در برخی موارد 45 به 55 درصد است، اما سرجمع تعهد کرده حداقل 110 میلیارد تومان به پرسپولیس بدهد. ممکن است درآمد بیشتری داشته باشد و سهم پرسپولیس از 110 میلیارد تومان هم بالاتر برود. در مورد استقلال هم مشابه این قرارداد بسته شده، کف درآمد برای استقلال سالی 80 میلیارد تومان خواهد بود.

فارس: چه زمانی این دو شرکت به هیأت پذیرش فرابورس می‌روند؟

شمسی جام خانه: پرسپولیس در دوشنبه هفته آینده یعنی 6 بهمن به هیأت پذیرش می‌رود که معارفه انجام می‌شود. باشگاه استقلال هم در مرحله ارسال مدارک برای مشاوره پذیرش است که او هم مدارک را به فرابورس می‌دهد و هر وقت ارسال مدارک تمام شد، مشخص می‌شود که استقلال هم کی به هیأت پذیرش می‌رود.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون هفت گردون بیمه رازی زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا ایران فان هفت گردون بیمه رازی زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا ایران فان

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن